fbpx
Over ons

Over ons

Sabona

Sabona is opgericht in 1959, heeft een lange geschiedenis als de belangrijkste fabrikant en verkoper van koper sieraden en magnetische sieraden wereldwijd. Sabona wordt internationaal erkend als de belangrijkste verkoper van koper en magnetische armbanden dit is te wijten aan de strikte normen van kwaliteit en goed vakmanschap. Magnetische armbanden zijn zeer populair geworden de laatste tijd.

Magneettherapie is onder andere effectief voor : Artritis, Tennis elleboog, Stress, Hoofdpijn, Rugpijn, Vermoeidheid, Gewrichtspijn, Depressies, Circulatie problemen, Slechte bloedsomloop,
Migraine.

Faqs
Waarom Koper

Voor ongeveer 10.000 jaar geleden ontdekte de mensheid de magische krachten van koper en sindsdien wordt het in verschillende vormen voor medische toepassingen gebruikt. Dit blijkt uit oude geschriften en documenten, de oude Egyptenaren, Grieken, Romeinen, Perzen en de Azteken kenden de voordelen van koper en zijn heilzame eigenschappen voor de gezondheid te gebruiken. Tot op heden heeft het oude huismiddel nog steeds niets aan populariteit verloren.
De Sabona koperen armbanden moet continu gedragen worden, ook in bed, het nemen van een bad of douche. De heilzame werking van Sabona koperarmbanden houdt ongeveer twee tot drie jaar. MAGNETS OF LONDON koper en magnetische armbanden zijn populair bij atleten, vooral golfers, tennissers en ruiters.

Koper

Koper is een essentiële voedingsstof voor de mens. Het mineraal is als cofactor van diverse co-enzymen en metalloproteïnen onder meer van belang voor de cellulaire energieproductie, antioxidantverdediging (koper/zink superoxidedismutase), de controle van ontstekingen en allergieën, bloedopbouw (hemoglobinesynthese), synthese van melanine (huid- en haarpigment), synthese en crosslinking van collageen en elastine (belangrijk voor de stevigheid en elasticiteit van bindweefsel, onder meer in longen, bloedvaten en huid), ijzerstofwisseling, groei en ontwikkeling, nieuwvorming van bloedvaten en synthese en metabolisme van hormonen en neurotransmitters. Een optimale koperstatus bevordert het psychische en mentale welzijn en de gezondheid van organen zoals hart en longen.

Het menselijke lichaam bevat circa 80-120 mg koper, waarvan het meeste in de lever is opgeslagen. Een ernstig kopertekort komt zelden voor. Een niet-optimale, verlaagde koperstatus komt vermoedelijk wel geregeld voor en kan het gevolg zijn van een lage koperinname uit voeding en/of door langdurige inname van bepaalde medicijnen of zinksupplementen zonder koper (zie interacties). Een verlaagde koperstatus kan een rol spelen bij ontstaan en progressie van uiteenlopende aandoeningen, waaronder bloedarmoede, atherosclerose, aneurysma, hartritmestoornissen, ulcus pepticum, decubitus, osteoporose, reumatoïde artritis, osteoartritis, hypercholesterolemie, hypoglycemie, polyneuropathie en vitiligo. Controle van de koperstatus (serumkoperspiegel) kan dan zinvol zijn.

Tekenen van een mogelijk tekort

Een kopertekort kan uiteenlopende klachten en aandoeningen veroorzaken, waaronder bloedarmoede, polyneuropathie, optische neuropathie, hartritmestoornissen, stijging cholesterol- en triglyceridenspiegel, vermoeidheid, hypotonie, hypothermie, groeivertraging, verminderde weerstand, slechte kwaliteit bloedvaten, verminderde collageen- en elastinesynthese, osteoporose en depigmentatie van de huid.

DE THEORIE ACHTER MAGNETISCHE THERAPIE

 

De magnetische armband van SABONA is uitgerust met hoogwaardige samarium-kobalt magneten. Deze magneten behoren samen met neodymiummagneten tot de categorie zeldzame aardmagneten. In vergelijking met neodymium magneten, die veel gebruikt worden en relatief goedkoop zijn, hebben samarium-kobalt magneten een zwakkere magnetische kracht, maar ze blinken uit in het behouden van hun magnetische eigenschappen in omgevingen met hoge temperaturen.

Vanwege hun unieke eigenschappen worden samarium-kobalt magneten voor speciale doeleinden gebruikt en zijn ze bijzonder geschikt voor toepassingen zoals sauna’s, warmwaterbronnen en bevestiging aan alledaagse accessoires zoals armbanden. Ondanks dat ze relatief duur zijn en minder vaak gebruikt worden, zijn het magneten die lang gebruikt kunnen worden.

Dus als je op zoek bent naar een magneetarmband die bestand is tegen omgevingen met hoge temperaturen en die zijn magnetische eigenschappen voor langere tijd behoudt, dan is de SABONA magneetarmband met samarium-kobalt magneten een uitstekende keuze. Deze magneten zijn misschien niet zo krachtig als hun neodymium tegenhangers, maar ze zijn zeer duurzaam en kunnen je lange tijd voorzien van de voordelen van magnetische therapie.

WAAROM MAGNETEN?

Magnetische therapie is een holistische benadering die alom bekend staat om zijn vermogen om pijn te verlichten. Deze natuurlijke therapie biedt echter nog veel meer voordelen voor de gezondheid die het onderzoeken waard zijn.

Magnetische therapie maakt gebruik van de kracht van magnetisme, een natuurlijke kracht die cruciaal is voor ons bestaan en algehele welzijn. Ons fysieke lichaam is omgeven door een energieveld, ook wel subtiel energielichaam of subtiel energieveld genoemd. Dit bioveld of biomagnetisme wordt door alle levende organismen geproduceerd.

Als we eenmaal de betekenis van dit energieveld begrijpen, is het niet verrassend om te leren dat ons lichaam kan profiteren van deze natuurlijke, bio-compatibele energie. Magnetische therapie kan onze algehele gezondheid en ons welzijn helpen verbeteren door deze vitale kracht aan te boren.

Dus als je op zoek bent naar een veilige, niet-invasieve manier om je welzijn te bevorderen en pijn te verlichten, kan magnetische therapie het antwoord zijn dat je zoekt. Door te werken met de natuurlijke energie van magnetisme kun je de natuurlijke genezingsprocessen van je lichaam ondersteunen en een groter gevoel van vitaliteit en balans ervaren.

WAT IS MAGNETIC THERAPY?

Magnetische therapie, ook bekend als magnetotherapie of biomagnetische therapie, is een soort energietherapie waarbij magneten of magnetische velden op het menselijk lichaam worden toegepast met als doel genezing of gezondheidsvoordelen te bevorderen. Maar we hebben het hier niet over een gewone magneet. Een helende magneet, of biomagneet, is speciaal gemaakt voor lichamelijke en geestelijke genezing.

Door de natuurlijke energievelden van het lichaam te versterken, wordt aangenomen dat magnetische therapie de stofwisseling stimuleert en de bloedcirculatie verhoogt, waardoor er meer zuurstof naar de cellen gaat. Deze natuurlijke therapie wordt gebruikt om stress, depressie, hoofdpijn en pijn te verlichten, maar ook om genezing te versnellen en te bevorderen en ziekteprocessen zoals kanker en infecties te vertragen.

Deze alternatieve therapie gaat terug tot de oudheid, maar wordt nog steeds gebruikt in de complementaire en alternatieve geneeskunde. Magnetische therapie is in veel landen zeer geavanceerd, maar is pas sinds kort populair in de Verenigde Staten.

MAGNEETTHERAPIE VERHOOGT HET ENDORFINENIVEAU

Als je ooit symptomen van endorfinegebrek hebt ervaren, weet je hoe vermoeiend dat kan zijn. Maar misschien weet je niet wat de oorzaak is. Maar wist je dat het gebruik van magnetische therapie, ook wel helende magneten genoemd, het niveau van endorfine in je lichaam kan verhogen?

Endorfine zijn natuurlijke pijnstillers die door je lichaam worden aangemaakt. Deze pijnstillende hormonen binden zich aan opioïde receptoren in je hersenen, op dezelfde manier als opioïde pijnstillers zoals oxycodon of morfine. Daarom worden ze vaak “gelukshormonen” genoemd. Omdat ze door je lichaam worden aangemaakt, veroorzaken ze geen negatieve bijwerkingen.

Volgens Dr. Saul Liss steeg het endorfinegehalte na het aanbrengen van een statische magneet op een acupressuurpunt met 48% ten opzichte van het niveau vóór de behandeling. Het menselijk lichaam heeft ongeveer tweeduizend acupunctuurpunten, en zelfs als een magneet er niet opzettelijk direct op wordt geplaatst, is het waarschijnlijk dat het magnetische veld een of meer van deze punten beïnvloedt, waardoor er pijnstillende endorfine vrijkomt. Dit is de reden waarom veel mensen magnetische therapie gebruiken om hun pijn te verlichten.

Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om pijn te verlichten en je endorfinespiegel te verhogen, kan magnetische therapie het overwegen waard zijn. Het is een veilige en effectieve methode die je kan helpen je symptomen te beheersen zonder negatieve bijwerkingen.

De waardering van sabona.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 133 reviews.
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
X